BLOG BERICHT

BLOG

Kartsportinfo.com Hét startpunt voor kartsportliefhebbers

31 | 03 | 2016

Autosportinfo.com heeft sinds een vandaag een broertje: kartsportinfo.com. Deze kersverse website voor kartenthousiasten is het initiatief van Daan Stots en Lars Schiefelbusch. Karttalent Richard Verschoor is ambassadeur van kartsportinfo.com.

Net als autosportinfo.com dient kartsportinfo als startpunt voor kartenthousiasten. De website biedt een overzicht van informatie over de kartsport met onder meer links naar leveranciers, kartteams, organisaties, media en nog veel meer. Ook biedt de website een overzichtskaart van vrijwel alle buitenkartbanen van Europa en een uitgebreide agenda met alle kartactiviteiten. Als je kennis wilt maken met de kartsport, les krijgen of een evenement wilt organiseren, kan dat aangegeven worden in 4 simpele stappen, waarna advies volgt.

Initiatiefnemer Daan Stots: "Een aantal jaar geleden ben ik gestart met autosportinfo.com om een centrale plek te bieden voor alles dat met autosport te maken heeft. Inmiddels heeft autosportinfo.com een zusje in de vorm van rallysportinfo.com en ik ben zeer verheugd met de komst van kartsportinfo.com. Met deze drie sites bieden we een springplank voor iedereen die wat met racen wil doen. 

Redacteur en webmaster Lars Schiefelbusch: “Ik ben zelf per ongeluk in aanraking gekomen met de kartsport en heb samen met m’n vader alles vanaf nul moeten ontdekken. Dus ik weet hoe lastig het kan zijn om de juiste informatie te vinden. We proberen met kartsportinfo.com de drempel naar de kartsport te verlagen.”

Richard Verschoor over zijn ambassadeurschap: “De kartsport is relatief klein in Nederland, maar geniet een steeds grotere populariteit door bijvoorbeeld de prestaties van Max Verstappen. Ondanks dat ik dit jaar m’n debuut maak in de autosport met MP Motorsport in de F4-klasse, blijf ik daarnaast karten. Karten zal altijd een passie blijven en daarom blijf ik de sport promoten.”

De initiatiefnemers zullen de website blijven verbeteren waar mogelijk, waarbij input van mensen die zelf in de kartsport actief zijn, welkom is.